Oma blogi – salaisuuksien peili

blogg

Ennen vanhaan omien unelmien, ideoiden ja salaisuuksien kanssa piti elää yksin. Näiden vapauttaminen maailmalle ja siten oman sielun rauha riippui usein muista ihmisistä ja anonymiteetti oli mahdotonta.

Kaikki tämä muuttui informaatioteknologian kehittyessä. Nimittäin nykyään jokainen meistä voi olla oman elämän Leonardo Da Vinci, Edgar Allen Poe tai luoda kaksoiselämän oman henkilökohtaisen blogin kautta.

Mistä aloitan?

Hyväksi onneksi internetin jännittävästä maailmasta löytyy tuhansia eri vaihtoehtoja oman blogin perustamiseksi. Ja mikä parasta, oman blogin ylläpitämiseen ei tarvitse olla ohjelmoinnin maisteri tai diplomi-insinööri. Kaikki perusblogit ovat suunniteltu joustaville alustoille, joita voi muokata helposti ja vaivattomasti. Siten kaikista haastavin tehtävä ei ole löytää hyvää sivustoa vaan löytää hyvä idea bloggaamiselle.

Miten saan huomiota?

Varoituksen sananen: modernin blogimaailman kilpailu on armotonta. Näin ollen mielenkiintoisen aiheen keksiminen vaatii aivonystyröiltä melko paljon. Muista, että vaikka olet intohimoinen pitsinyplääjä, siitä tuskin tulee blogimaailman seuraava hitti tai keskustelunaihe. Sinun pitääkin olla ajan tasalla maailman trendeistä ja ihmisiä kiinnostavista aiheista. Helpommin sanottu kuin tehty!

Kirjoita tasaisin aikavälein

Mikään ei ole yhtä turhauttavaa blogin seuraajien kannalta kuin kirjoittaja, joka ensin bloggaa tasaisin aika välein ja sitten seuraavaa blogia saa odotella kuukauden verran. Parhaat bloggaajat pitävät lukijat tyytyväisinä ja nälkäisinä samanaikaisesti! Nimittäin blogi ovat verrattavissa maineeseen ja luotettavuuteen: ne voi menettää vain yhden kerran.

Moderni blogi

Blogeja ei tarvitse aina välttämättä kirjoittaa. Niitä voi esimerkiksi nauhoittaa tai videoida. Toisaalta mikäli haluat pysyä tuntemattomana bloggaajana, tässä tapauksessa kirjoittaminen on siihen ainoa vaihtoehto. Parhaat bloggaajat kehittyvät ajan mukana ja näin ollen heillä voi olla kerran viikossa yksi blogikirjoitus, yksi video tai podcast keskustelua varten.

Oli miten oli, nyt on paras aika luoda oma blogi!