Erilaisia harrastuksia

Moni ihminen viettää vapaa-aikaansa harrastusten parissa. Suomalaisten suosikkeja ovatkin kaikille tutut urheilulajit, kuten hiihto, jalkapallo ja jääkiekko. Harrastuksen ei kuitenkaan tarvitse aina automaattisesti tarkoittaa urheiluharrastusta, vaan erilaisia harrastusmuotoja on monenlaisia. Joku esimerkiksi tykkää lukea kirjoja, kun toinen taas opiskelee kieliä. Nämä ovatkin erittäin hyödyllisiä harrastuksia, jotka aktivoivat aivotoimintaa.

Moni ei kuitenkaan pidä vain aivotyöskentelystä, vaan haluaa tehdä käsillään jotain. Erilaisia käsityöharrastuksia löytyykin vaikka millä mitalla. Kaikille tuttuja lienevät erityisesti ikäihmisten suosiossa olevat villasukkien neulominen ja virkkaminen. Erityisesti virkkaus on viime aikoina yleistynyt myös nuorten keskuudessa. Tässä artikkelissa esittelemmekin kaksi erilaista harrastusta, jotka hyödyntävät neulomista ja virkkaamista ja sopivat kaiken ikäisille.

Vaatteiden korjaus

Vaatteiden korjaus on ehkä yksi epätavallisimmista harrastuksista. Tämä on harmi, sillä vaatteiden korjaaminen voi olla erittäin antoisa ja jopa hyödyllinen harrastus. Siinä vanhoille vaatteille annetaan uusi elämä korjaamalla esimerkiksi reiät tai tuunaamalla ne paremmiksi. Tämä on erityisesti ympäristön kannalta hyvä harrastus. Kaikkia vaatteita ei tarvitse heittää pois, vaan niiden elinikää voi pidentää korjaamalla pienet viat. Tällä harrastuksella on myös mahdollista tienata jopa vähän taskurahaa. Voit esimerkiksi perustaa oman vaatekorjaamon ja laskuttaa vaatteiden korjaamisesta. Harrastuksessa alkuun päästäksesi tarvitse luonnollisesti ompelutarvikkeita. Esimerkiksi osoitteesta halpalanka.fi löytyy paljon erilaisia ompelulankoja ja muita ompelutarvikkeita. Suosittelemme hankkimaan ainakin neuloja, erilaisia lankoja ja hiukan kankaita.

Kodin sisustaminen virkkaamalla

Neulomisen lisäksi monille tuttu käsityön muoto on virkkaus. Siinä niin kutsutun virkkuukoukun avulla tehdään silmukoita, joita vedetään aiemmin tehtyjen silmukoiden läpi. Näin syntyy virkattua lankapintaa, jota voi muotoilla lähes minkälaiseksi tahansa. Erilaiset virkkuuesineet ovatkin suosittuja elementtejä kodinsisustuksessa, ja niitä voi hyödyntää oman kodin sisutuksessa monipuolisesti. Joku virkkaa itse omat pöytätablettinsa, kun taas toinen tekee virkkaamalla koreja, tyynyjä ja peittoja. Virkkaaminen on siis erittäin monipuolinen harrastus, sillä erilaisia lankoja, virkkuukoukkuja ja virkkaustekniikoita vaihtelemalla voi saada aikaan hyvinkin erilaisia virkkuutöitä. Virkkaus onkin harrastus, joka tarjoaa kauniin kodin lisäksi mukavaa ajanvietettä. Virkkuukoukkua heiluttaessa vilahtaa nopeasti tunti jos toinenkin. Samalla voi myös katsoa vaikka televisiota, jos niin haluaa.